A kötetről


„Vannak írások, melyeket ahányszor olvasunk, annyiszor mondanak újat. Az időtlenségből fakadnak, középpontunk csendjével egyesítenek.
     Szinay Balázs Őrző. Őrzi, önmaga Középpontján átszűri és átadja a tudást. Kapcsolatba tud kerülni a forrásal, és onnan árad. Vajon nekünk, kortárs olvasóknak üzen? Könyvében posztumusz írónak vallja magát, aki a jövő generációnak ír. Nem alkuszik: feladatát felismerte, vállalását tudatosítja, fejet hajt a Mesterek előtt, és feltétel nélkül rábízza magát az Akaratra.
     Vállalkozása vakmerő. Farkasszemet néz az alkotó csapdáival: a hírnévvel és a vagyonnal, és adakozva árad. Csak az tud adni, akinek van miből, és van, akinek adnia. Formát bont: írásai nem árucikkek, hanem szellemének fénylő gyermekei, melyeket alázattal felmutat mindazoknak, akiknek van füle a hallásra. A könyv igényes weboldala nemcsak látványként gyönyörű, hanem élő könyv: lehetőséget ad az írót megszólítani.
     Időtlen tartalom, modern forma és tudatos, megalkuvásoktól mentes sorsvállalás: sok érdeket és egót fog sérteni. Úgy érzem, úttörője egy ősi gyökerekből táplálkozó tudati forradalomnak, mely megtalálta azt a formát is, mely által nem válik kiszolgáltatottá és zsarolhatóvá egy olyan világban, melyben az alapvető érték a hatalom és a pénz.”

Szőcs Emese